cs /

Chřestová polévka

30 minut
2 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — Čerstvý zelený chřest
  • — Sůl
  • — Pepř
  • — BOHEMILK Trvanlivá smetana extra zahuštění
  • — Cukr
  • — Citrónová šťáva
  • — Parmazán na posypání
  • — Toustový chléb

Postup přípravy

Máte rádi smetanové polévky, ale hrášková nebo houbová už Vás omrzely? Vyzkoušejte chřest! 💚 Je zdravý, plný vitamínů a navíc skvěle chutná.

Navíc je příprava chřestové polévky hračka. 🙂 Chřest spaříme v horké vodě se špetkou cukru, citronové šťávy a soli. Následně jej vyjmeme a odkrojíme hlavičky, které použijeme na dekoraci. Zbylý chřest vrátíme do vývaru, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Krátce povaříme a rozmixujeme.

Polévku dochutíme, posypeme parmazánem a podáváme s opečeným toustovým chlebem.

 

Použité produkty

Ochutnejte také

Zelený salát s kefírem

Doba připravy:10 minut

Ředkvičková pomazánka

Doba připravy:15 minut

Vyberte si svůj recept

Podle ingredience
Mléko Smetana Jogurt Kefír Acido Zakysaná smetana Creme fraiche Máslo Sušené mléko
Podle příležitosti
Snídaně Svačina Oběd Večeře Dezert
Podle typu
Sladké Slané