Dort s ovocem a Crème fraîche | Bohemilk.cz

Dort s ovocem a Crème fraîche

Dort s ovocem a Crème fraîche

Ingredience

  • 300 g BOHEMILK Opočenské máslo
  • 5x čokoláda na vaření
  • Piškotový korpus
  • Jahody, borůvky, maliny, ostružiny
  • BOHEMILK Crème fraîche
  • BOHEMILK Čerstvá smetana ke šlehání
  • Oloupané mandle

Postup přípravy

Připravujete oslavu, chcete pohostit návštěvu, nebo Vás prostě jen honí „mlsná“? Vyzkoušejte náš skvělý čokoládový dort. 

V horké lázni rozpustíme čokoládu na vaření, odstavíme ze zdroje tepla a postupně vmícháme máslo v pokojové teplotě. Do 1 dcl mléka přidáme 100 g oloupaných mandlí, krátce povaříme, rozmixujeme ponorným mixérem a tuto vychladlou směs vmícháme do čokolády s máslem.

Čokoládový krém necháme přes noc v pokojové teplotě.

Druhý den krátce prošleháme ponorným mixérem a postupně přiléváme smetanu ke šlehání – cca 2 dcl.

Rozkrojíme korpus, provlhčíme sirupem nebo likérem. Navrstvíme čokoládový krém. Rozmícháme si crème fraîche  s vanilkovým cukrem. Do crème fraîche opatrně vmícháme cukr, dbáme na to, abychom co nejméně narušili konzistenci. Takto připravenou směs dáme do středu korpusu, přidáme čerstvé ovoce a přiklopíme druhou část korpusu. Navrstvíme zbytek čokoládového krému a dozdobíme.

Dobrou chuť!

 

 

 

 

 

Recept ve spolupráci s velkoobchody KBJ – https://www.kbj.cz/

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top