cs /

Dort s ovocem a Crème fraîche

Uležení + pečení - jeden den
1 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 300 g BOHEMILK Opočenské máslo
  • — 5x čokoláda na vaření
  • — Piškotový korpus
  • — Jahody, borůvky, maliny, ostružiny
  • — BOHEMILK Crème fraîche
  • — BOHEMILK Čerstvá smetana ke šlehání
  • — Oloupané mandle

Postup přípravy

Připravujete oslavu, chcete pohostit návštěvu, nebo Vás prostě jen honí „mlsná“? Vyzkoušejte náš skvělý čokoládový dort. ❤✨🎂

V horké lázni rozpustíme čokoládu na vaření, odstavíme ze zdroje tepla a postupně vmícháme máslo v pokojové teplotě. Do 1 dcl mléka přidáme 100 g oloupaných mandlí, krátce povaříme, rozmixujeme ponorným mixérem a tuto vychladlou směs vmícháme do čokolády s máslem.

Čokoládový krém necháme přes noc v pokojové teplotě.

Druhý den krátce prošleháme ponorným mixérem a postupně přiléváme smetanu ke šlehání – cca 2 dcl.

Rozkrojíme korpus, provlhčíme sirupem nebo likérem. Navrstvíme čokoládový krém. Rozmícháme si crème fraîche  s vanilkovým cukrem. Do crème fraîche opatrně vmícháme cukr, dbáme na to, abychom co nejméně narušili konzistenci. Takto připravenou směs dáme do středu korpusu, přidáme čerstvé ovoce a přiklopíme druhou část korpusu. Navrstvíme zbytek čokoládového krému a dozdobíme.

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

 

Recept ve spolupráci s velkoobchody KBJ – https://www.kbj.cz/

Použité produkty

Ochutnejte také

Zelený salát s kefírem

Doba připravy:10 minut

Ředkvičková pomazánka

Doba připravy:15 minut

Vyberte si svůj recept

Podle ingredience
Mléko Smetana Jogurt Kefír Acido Zakysaná smetana Creme fraiche Máslo Sušené mléko
Podle příležitosti
Snídaně Svačina Oběd Večeře Dezert
Podle typu
Sladké Slané