cs /

Gratinovaný ananas

15 minut
2 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — Ananas
  • — Máslo
  • — Cukr krystal
  • — 6 žloutků
  • — Bílé víno
  • — BOHEMILK Čerstvá smetana na šlehání

Postup přípravy

Pokud máte rádi nové kombinace chutí a milujete ananas stejně jako my, určitě vyzkoušejte náš recept na Gratinovaný ananas. 🙂

Ananas okrájíme a následně nakrájíme na tenčí plátky, které opečeme na másle a přesypeme cukrem. Do misky nalijeme čerstvou smetanu na šlehání (2 dcl), přidáme žloutky, osladíme a přidáme bílé víno (3 – 4 lžíce). Vyšleháme na páře na hustou omáčku.

Opečené plátky ananasu dáme na plech a přelijeme směsí ze smetany a žloutků. Zapečeme pod grilem. Ozdobíme čerstvým ovocem, popřípadě můžeme ještě polít omáčkou.

Použité produkty

Ochutnejte také

Zelený salát s kefírem

Doba připravy:10 minut

Ředkvičková pomazánka

Doba připravy:15 minut

Vyberte si svůj recept

Podle ingredience
Mléko Smetana Jogurt Kefír Acido Zakysaná smetana Creme fraiche Máslo Sušené mléko
Podle příležitosti
Snídaně Svačina Oběd Večeře Dezert
Podle typu
Sladké Slané