cs /

Tvarohové knedlíky s Crème fraîche

45 minut
4 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 8 plátků toustového chleba
  • — 2 kávové lžičky másla
  • — 2 vejce
  • — ¼ prášku do pečiva
  • — 230g 8% tučného tvarohu
  • — Trocha smetany a rumu
  • — Polohrubá mouka podle potřeby
  • — Jahody
  • — BOHEMILK Crème fraîche
  • — Vanilkový cukr

Postup přípravy

Kynuté knedlíky od babičky zná snad každá z nás, ale chutnali jste někdy tvarohové knedlíky z toustového chleba? Pokud ne – o hodně přicházíte. ❤❤❤

Jsou totiž výborné a navíc je zvládne připravit opravdu každý.

Toustový chléb nakrájíme na kostičky (cca 1 cm) a přidáme 2 lžičky másla, 2 vajíčka, prášek do pečiva, trochu rumu a tvaroh. Vše důkladně promícháme, přidáme trochu 21% smetany. Pokud je potřeba dohustíme plátkem toustového chleba nebo polohrubou moukou. Následně dáme vychladit (nejlépe do druhého dne).

Z hotového těsta tvoříme malé knedlíčky, které uvaříme v horké vodě. Čerstvé jahody nakrájíme na plátky, lehce prosypeme krystalovým cukrem a poklademe na talíř.

Crème fraîche zamícháme s vanilkovým cukrem a limetkou.  Poté „nalijeme“  na jahody a na vrch pokládáme uvařené knedlíky.

 

 

 

 

 

RECEPT VE SPOLUPRÁCI S VELKOOBCHODY KBJ – HTTPS://WWW.KBJ.CZ/

Použité produkty

Ochutnejte také

Zelený salát s kefírem

Doba připravy:10 minut

Ředkvičková pomazánka

Doba připravy:15 minut

Vyberte si svůj recept

Podle ingredience
Mléko Smetana Jogurt Kefír Acido Zakysaná smetana Creme fraiche Máslo Sušené mléko
Podle příležitosti
Snídaně Svačina Oběd Večeře Dezert
Podle typu
Sladké Slané