Tvarohové knedlíky s Crème fraîche | Bohemilk.cz

Tvarohové knedlíky s Crème fraîche

Tvarohové knedlíky s Crème fraîche

Ingredience

  • 8 plátků toustového chleba
  • 2 kávové lžičky másla
  • 2 vejce
  • ¼ prášku do pečiva
  • 230g 8% tučného tvarohu
  • Trocha smetany a rumu
  • Polohrubá mouka podle potřeby
  • Jahody
  • BOHEMILK Crème fraîche
  • Vanilkový cukr

Postup přípravy

Kynuté knedlíky od babičky zná snad každá z nás, ale chutnali jste někdy tvarohové knedlíky z toustového chleba? Pokud ne – o hodně přicházíte. 

Jsou totiž výborné a navíc je zvládne připravit opravdu každý.

Toustový chléb nakrájíme na kostičky (cca 1 cm) a přidáme 2 lžičky másla, 2 vajíčka, prášek do pečiva, trochu rumu a tvaroh. Vše důkladně promícháme, přidáme trochu 21% smetany. Pokud je potřeba dohustíme plátkem toustového chleba nebo polohrubou moukou. Následně dáme vychladit (nejlépe do druhého dne).

Z hotového těsta tvoříme malé knedlíčky, které uvaříme v horké vodě. Čerstvé jahody nakrájíme na plátky, lehce prosypeme krystalovým cukrem a poklademe na talíř.

Crème fraîche zamícháme s vanilkovým cukrem a limetkou.  Poté „nalijeme“  na jahody a na vrch pokládáme uvařené knedlíky.

 

 

 

 

 

RECEPT VE SPOLUPRÁCI S VELKOOBCHODY KBJ – HTTPS://WWW.KBJ.CZ/

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top